dilluns, 13 de maig de 2019

LES FILADORES
FITXA TÈCNICA

- Autor: Diego Rodríguez de Silva y Velázquez (1599 - 1660)

- Anys: 1655-1660

- Estil: Barroc

- Tipus d'obra:  Oli sobre llenç

- Temàtica: Mitologia 

- Dimensions: 222 cm x 293 cm

- Ubicació: Museo del Prado, Madrid, Espanya 


DESCRIPCIÓ

Aquest quadre podríem dir que esta dividit en dos plans. En el pla principal, es veuen a cinc dones filadores treballant la llana per després fabricar els tapissos. Al segon pla es veuen a cinc dones més però amb estil més ric i amb el fons de la sala decorat amb tapissos. 
Al quadre es veu on la llum predomina a la part de darrere, tot i què davant també hi hagi una mica de claror.

ELEMENTS DESTACATS

1. Espai il·lusori, que vol dir que es un espai més o menys imaginari, ja que al pla principal es troben les filadores treballant però en la mateixa sala en segon pla, es troben les dones més riques.

2. Domini de la llum, en aquesta obra es veu clarament els diferents tos de llum que va utilitzar Velàzquez. Juga amb la foscor i la claror.

3. Perspectiva aèria, hi ha diferents altures en aquesta obra, zones més altes davant i més baixes darrere.

4. Captació de qualitats de materials utilitzats, un exemple apareix amb les filadores, els materials que utilitzen estan ben destacats i treballats. La seva intenció era remarcar això.

VALORACIÓ PERSONAL

Aquesta obra em pot arribar a produir una mica de ràbia, ja que al pla principal es troben a dones sense parar de treballar i al pla secundari es veuen les dones més riques, sense treballar, envoltades dels tapissos que han fet les treballadores.He escollit aquesta imatge perquè es pot semblar a l'obra però sense aparèixer la segona part. També em pot produir ràbia, ja què aquesta dona pot ser cobrarà bastant poc i vendrà aquesta peça de roba molt barata. Després algú hi pujarà bastant el preu per havent comprat baratíssim. 

WEBGRAFÍA 

 ://prezi.com/psry5ynnj7cp/les-filoses-de-velazquez/ 

Cap comentari:

Publica un comentari