dijous, 9 de maig de 2019

L'ANGELUS

L'ANGELÚS
FITXA ARTÍSTICA:

Obra: L'angélus
Autor : Jean-François Millet ( Gréville 1814 - Barbinzon 1875)
Any: 1857
Tècnica: Óleo sobre Lienzo
Dimensions: 66 cm x 55,5 cm 
Estil: Realismo 
Localització actual: Museo d'Orsya, Francia
Tema: paisatge


Descripció: 

Explicació del quadre:

  • Millet representa aquí una escena campestre, que és la que dominarà en principi la seva obra. Aquesta obra atraurà l'atenció de la Burguesia, ja que el món rural simbolitzaba "el bo" en contra de la postura reaccionària del sector obrer. En un primer moment, Millet havia pintat dins de la cistella que és a terra a una criatura de pocs mesos d'edat, però que havia mort, i als dos personatges de peu com els compungits pares que la miraven sense consol.
L'autor buscarà retratar la gent humil i camperola en un gest d'admiració per la gent pobre del món rural, seduint als republicans i exasperant a la burgesia per tractar això com a tema central en la seva obra     CARACTERÍSTIQUES:   Es destaca per les seves escenes de grangers camperols,  on vol expressar la innocència de l'home camperol en contra a la degradació que acompanya el ciutadà immers de la societat industrial. Se li inclou en els moviments realista i naturalista.

 Realisme: Per la seva manera de pintar als dos camperols en la seva situació de vida difícil i incosolable.Que em sugereix? 

aquest quadre em suggereix molt ja que es nota el patiment pel qual passen aquestes persones en aquesta situació que dóna pel dolor que demostra l'obra d'art.


    
           Font d'informació: https://es.wikipedia.org/wiki/El_%C3%81ngelus
Cap comentari:

Publica un comentari