dimarts, 14 de maig de 2019

Jugadors de Cartes


Fixa Tècnica
-Autor: Paul Cézanne 
-Cronologia: 1890-1892  
-Estil: Postimpressionisme  
-Tècnica: Oli  
-Suport: Tela  
-Dimensions: 47,5cm x 57cm 
-Situació: Museu d'Orsay (París)

Descripció i Significat del Quadre: 

-Descripció: En aquest quadre hi ha dos persones en una  taula jugant a cartes, hi un de les dos homes se esta fumant una cigarreta.
-Els colors que predominen son els colors vermellosos (la taula,i una mica les cares dels homes), també predominen els colors gris- negre(el ambient del quadre es bastant obscur).   
-Significat:En l’escena hi ha voluntat de transmetre una lluita generacional, la que mantenien Cézanne amb el seu pare, ja que aquest no volia que el seu fill es dediqués a les Belles Arts. També s’interpreta com una representació de les contradiccions internes del propi artista, un “Cézanne vs Cézanne”. 

Postimpressionisme:
-Es un estil sorgit a França a l’última dècada del XIX, continua el camí renovador de l’impressionisme tot i que refusant les seves limitacions.
 

-Característiques artístiques: els postimpressionistes rebutgen l’objectiu de limitar-se als efectes de llum i color de la natura. Volen anar més enllà però tot mantenint els colors purs i brillants, les pinzellades soltes, els temes de la vida real i l’aplicació compacta de la pintura, a través de la qual volen plasmar més emoció i expressió. 

Em suggereix...


Aquesta pintura hem recorda la alegria i la tranquil·litat perquè en aquesta imatge que representa un dia de divendres quan estas cansat i vas a un bar a jugar a cartes amb els teus amic per passar el temps i divertir-te.
WebGràfia:Cap comentari:

Publica un comentari