dimarts, 21 de maig de 2019

LA MARSELLESA
LA MARSELLESA

Obra: La Marsellesa
Autor: François Rudé
Any:1832 - 1836
Dimensions: 12,70 x 7,92 m
Estil: Romanticisme
Localització actual: Arc de triomf de París
Tema: polític


Explicació: A la part d'adalt d'aquesta escultura, trobem una figura femenina. Té una actitut lluitadora, amb la qual dirigeix amb gestos i veu als soldats que permaneixen a la part inferior. Aquesta personificació era molt del gust neoclàssic, però la representació és molt romàntica pel fet dels seus gestos, està cridant amb el braç esquerre aixecat i al dret portant una espasa que marca la direcció de lluita.
A la part inferior, ocupat pels soldats, es tracta d'un conjunt de figures, que d'alguna forma serveixen de pedestal per a la figura femenina.

El plantejament d'aquest relleu té com a origen, el moment en què la legitimitat del poder constitucional sorgit de la revolució de 1830 semblava molt fràgil. Per això es va establir un programa iconogràfic de decoració de les bases de l'arc de triomf de l'Étoile. Es pretenia veure inscrites quatre dates fonamentals de la història de França, que poguessin evocar, quatre moments bàsics de la unitat nacional.
Característiques: en aquesta figura podem veure més característiques del neoclassicisme amb el cuidat esudi de l'armament dels personatges, i alguna d'aquestes figures són una copia d'estatues d'origen grecollatí.


Cap comentari:

Publica un comentari