dilluns, 13 de maig de 2019

Impressió, sol naixent


FITXA ARTÍSTICA:

Obra: Impressió, sol naixent (en francès Impression, soleil levant)
Autor: Claude Monet
Any: 1872
Tècnica: Oli sobre llenç
Dimensions: 48 cm x 63 cm
Estil: Impressionista
Localització actual: Museu Marmottan-Monet (París, França)
Tema: Paisatge marí

EXPLICACIÓ:

En el quadre veiem a tres barques formant una diagonal que naveguen entre la boira del port de El Havre. Veiem l'alba dels primers moments del dia amb aquell Sol de color taronja que, juntament amb el seu reflex a l'aigua, formen una línea vertical marcant l'eix central. De fons, en una línea horitzontal però amb varies alçades asimètriques, podem observar les fàbriques i grues del port que aporten dinamisme a la pintura.

CARACTERÍSTIQUES:

Impressió, sol naixent va ser el primer quadre impressionista que es va pintar; en el moment en el que es va exposar, un famós crític va donar una dura crítica al quadre i per primera vegada apareixia la paraula impressió que més endavant s'acceptaria com al nou estil de la època.
Monet va pintar aquest quadre segons la impressió que li va donar el port de El Havre durant aquell matí (el quadre va ser pintat admirant el paisatge i a l'aire lliure), i volia que la gent que el mirés tingués una altra impressió; aquell era l'objectiu de l'obra i la principal característica de l'estil que acabava de crear.

QUÈ EM SUGGEREIX?

A mi em suggereix una imatge d'un paisatge amb pol·lució i fosc ja que utilitza colors molt apagats i les fàbriques del fons semblen que estiguin treien fum. És la imatge d'una paisatge que al veure'l et fa reflexionar sobre el món actual.WEBGRAFIA:

Cap comentari:

Publica un comentari