dimecres, 22 de maig del 2019

EL GRITO





FITXA ARTÍSTICA:
 
    
      Obra: El Crit
 
      Autor: Edvard Munch
   
      Any: 1893
 
      Tècnica: Oli, Pintura al tremp i pastels sobre cartó
 
      Dimensions: 91 cm x 74 cm
 
      Estil: Expressionisme
 
      Localització actual: Galeria Nacional d'Oslo a Noruega
 
      Temes principals: l'amor, l'angoixa i la mort
 
 
 
    EXPLICACIÓ

 Edvard Munch es va inspirar a pintar aquest quadre una tarda que passejava amb dos amics per un mirador on es podía visualitzar el paissatje de Oslo, capital de Noruega.

Aquesta és la descripció textual del quadre que cita Munch;

"Anava pel carrer amb dos amics quan el sol es va posar. De sobte, el cel es va tornar vermell sang i vaig percebre un sotrac de tristesa. Un dolor punyent al pit (...) Llengües de foc com sang cobrien el fiord negre i blavós i la ciutat. Els meus amics van seguir caminant i jo em vaig quedar allà, tremolant de por. I vaig sentir que un crit interminable travessava la natura."
 
 
    
Resultado de imagen de el grito    
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 










CARACTERÍSTIQUES

1.El que caracteritza aquest moviment és la expressivitat, el que vol transmetre l'ésser humà. Sentiments en comú miseria, soledat, angoixa...
 
 
2.No té per què estar perfectament pintat ni ser estèticament correcte. La importancia està en transmetre sentiment i sensacions.
 
 
3.Pontència l'impacte emocional a l'espectador mitjançant el color, les formes retorçades i l'agressivitat del les obres.
 
 
4.Intenció d'expressar la realitat per potenciar l'emoció interior.
 
 
5.Estil tan personal com intuitiu
 
 
6.Horror i humiliació d'alemanya després de la participació i derrota a la Primera Guerra Mundial.

 
   
 QUÈ EM SUGGEREIX?
 
 Imagen relacionada
 
Em recorda a aquest quadre també pintat per Edvard Munch ja que és una representació del crit i les seves característiques són pràcticament iguals o molt sililars.

WEBGRAFIA
 
 

PALAU DE VERSALLES

PALAU DE VERSALLES: 

FITXA ARTÍSTICA:
Nom: Palau de Versalles
Autor: Mansart (1646-1708)
Tipus d'obra: Edifici
Tipologia: Palau
Datació: 1667-1710
Localització: Versalles (França)
Estil: Barroc 

Materials: Pedra, metalls i vidre.
Sistema constructiu: Arquitravat i voltat.
Descripció: En l'exterior predomina la horitzontalitat, el conjunt de facanes és clàssic i majestuós. L’estructura de l’edifici és en forma de U amb un pati de marbre que potencia la integració amb els jardins exteriors. En quan a espais interiors dona una sensació de poder i riquesa.
Funció: Habitatge. 







BARROC
L'arquitectura barroca es desenvolupa des del principi del segle XVII fins a dos terços del segle XVIII.



Galeria dels miralls 

  • Rebutja la simplicitat tot i que  utilitza els elements clàssics de la arquitectura com són les columnes, arcs, frisos... 
  • S'adopta la el·líptica, [1] les parets són còncaves i convexes, és a dir sempre ondulades amb relleu.
  • S'adopta un nou tipus de planta que ofereix espais dinàmics, en la més estàtica de les arts. Agrada representar o suggerir l'infinit com en un camí que es perd, una volta celeste o un joc de miralls que alteri i faci irrecognoscible les perspectives

VALORACIÓ PERSONAL 
L'obra em transmet una sensació de petitesa a causa de la seva colossal estructura. El palau de Versalles em recorda molt al castell de Cheverny també situat a França (Loire). 







[1]: Una el·lipse és el lloc geomètric dels punts del pla per als quals és constant la suma de les distàncies a dos punts interiors fixos denominats focus


Les Tres Gràcies



Fitxa Técnica:
Resultat d'imatges de les tres graciesObra: Les tres grácies
Autor: Peter Paul Rubens
Any:1639
Tècnica: Oli sobre tela
Dimensions: 221 x 181 cm
Localització actual: Museo del Prado, Madrid
Estil: Barroc
Tema: Mitològica

Explicació

Les Tres Gràcies es deien Eufrosine, Talia i Anglae i eren filles de Zeus i Eurymone. Sempre apareixen nues ja que la bellesa no necessita cobrir-se. Són les representacions de l'afabilitat, la simpatia i la delicadesa.

Caracteristiques:

El Barroc és caracteritza per el moviment,per el realisme dels personatjes, l'expressió dels sentiments dels persontages i els quadres mostraven escenes plenes de moviment i força .

Les tonalitats que predominen són pàl·lides tant en figures com en fons. La barreja de vermell, groc i blau dóna un precios color a la pell humana. La pinzellada es llarga i uniforme. Els colors del fons són verds i blaus, suaus i molt lluminosos. Predomina la línia corba, sinuosa, tant en el cos de las tres dones, com en la natura que les envolta. Sembla que estan a punt de ballar perquè enderrareixen el seu peu dret

A que em suggereix?

El quadre em recorda a un nadó ja que neixen nus i perqué el nadó es simbol de vida, bellesa i alegria

WEBGRAFIA





dimarts, 21 de maig del 2019

Esmorzar sobre l'herba





             Resultat d'imatges de Esmorzar sobre l’herba Manet


Fitxa Tècnica:

Obra: Esmorzar sobre l'herba
Autor: Édouard Manet (Paris 1832- 1883)
Any: 1863
Tècnica: Oli sobre tela.
Dimensions: 208 × 265,5 cm
Estil: Impressionisme
Localització actual: Museu de Orsay, Paris
Tema: Paisatge i natura morta.


Explicació:

El quadre representa un esmorzar en un bosc a prop de Argenteuil, on discorre el Sena. : El  quadre tracta sobre una dona completament nua que es la model preferida de Manet acompanyada de dos homes vestits, el home de la dreta es Eugene Manet( el germà de Manet) i el del esquerre es Ferdinad Leenhof , probablement artistes que jauen a la gespa, mentre una altra dona allunyada del grup es refresca en un rierol.


Característiques:

-  Pinzellades breus, soltes i juxtaposades unes amb les altres.
-  Natura morta que introdueix en la composició (restes del dinar)
-  Diverses tonalitats de verd en el paisatge
-  Violents contrastos cromàtics.
-   Clariana de tonalitats blavoses




Que em suggereix?

Em suggereix alegria i també com anar a un festival.





Imatge relacionada





Webgrafia:

https://es.slideshare.net/mcarmearanda/manet-el-dinar-campestre






PARLAMENT LONDRES - PALAU DE WESTMINSTER



FITXA ARTÍSTICA:

OBRA: Palau de Westminster / Parlament de Londres

AUTOR: Charles Barry i Augustus Pugin

ANY: 1865

TÈCNICA: Gablets, gàrgoles, pinacles, Cimboris

DIMENSIONS: 14x21 metres només la Càmera dels Comuns, 14x24 la Càmera dels Lords

ESTIL : Neogòtic

LOCALITZACIÓ: Londres

TEMA: Trets del neogòtic
  • Simetria
  • Arcs
  • Elements decoratius (sanefes en els vidres, gàrgoles, ...)
  • Recuperació de formes clàssiques



EXPLICACIÓ

El Palau de Westminster  és l'edifici que s'utilitza com a Parlament del Regne Unit, tot i que estava dissenyat per ser la residència reial. Des del segle XVI que ningú hi resideix.

L'any 1834 va haver-hi un incendi que va destruir gairebé tot l'edifici, i per això es data del 1865, any en què la seva reconstrucció va ser finalitzada.

En el Palau de Westminster hi trobem una de les atraccions turístiques més importants de la Capital, la torre del Rellotge o Big Ben.

CARACTERÍSTIQUES

L'interior del Palau està format 1100 habitacions, amb 5 km  de passadissos. L'exterior, en canvi, compta de torres i jardins. D'entre totes les torres destaquen la Torre Victòria i la Torre del Rellotge. Els jardins poden ser oberts al públic o privats, destaquen el Jardí de la Torre Victòria, que es troba obert al públic,i el jardí de Black Rod, que és privat.

L'edifici és considerat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO des del 1987 i es troba al costat del riu Tàmesi.

EM SUGGEREIX...

El Palau de Westminster em suggereix un lloc de difícil accès, com una muralla. La muralla de Ciudad Real em recorda molt a l'edifici, perquè és una zona protectora dels ciutadans i serveix per delimitar el tipus de ciutadà que pot "resguardar-se".

WEBGRAFIA



LA MARSELLESA




LA MARSELLESA

Obra: La Marsellesa
Autor: François Rudé
Any:1832 - 1836
Dimensions: 12,70 x 7,92 m
Estil: Romanticisme
Localització actual: Arc de triomf de París
Tema: polític


Explicació: A la part d'adalt d'aquesta escultura, trobem una figura femenina. Té una actitut lluitadora, amb la qual dirigeix amb gestos i veu als soldats que permaneixen a la part inferior. Aquesta personificació era molt del gust neoclàssic, però la representació és molt romàntica pel fet dels seus gestos, està cridant amb el braç esquerre aixecat i al dret portant una espasa que marca la direcció de lluita.
A la part inferior, ocupat pels soldats, es tracta d'un conjunt de figures, que d'alguna forma serveixen de pedestal per a la figura femenina.

El plantejament d'aquest relleu té com a origen, el moment en què la legitimitat del poder constitucional sorgit de la revolució de 1830 semblava molt fràgil. Per això es va establir un programa iconogràfic de decoració de les bases de l'arc de triomf de l'Étoile. Es pretenia veure inscrites quatre dates fonamentals de la història de França, que poguessin evocar, quatre moments bàsics de la unitat nacional.
Característiques: en aquesta figura podem veure més característiques del neoclassicisme amb el cuidat esudi de l'armament dels personatges, i alguna d'aquestes figures són una copia d'estatues d'origen grecollatí.


(Femme assise accoudée) La Dona Asseguda


-La Dona Asseguda (Femme assise accoudée)


-Fixa Técnica:

-Autor: Pablo  Picasso

-Any:1939  (8 de gener)

-Tecnica:  Óleo sobre el lienzo

-Dimensions:92x73cm

-Estil: Cubisme

-Localització: Reina Sofia

-Explicació: És el retrat més tardà de Marie-Thérèse Walter, del conjunt que Pablo Picasso va començar l'últim dia del mes de desembre de 1938. Els tres anteriors van ser realitzats, respectivament, el mateix dia 31 de desembre de 1938, l'1 de gener i el 7 de gener de 1939. en totes aquestes pintures el motiu és semblant: una dona asseguda amb el cap recolzat al braç dret. També en totes elles el rostre ha estat representat de manera molt semblant, amb la típica dislocació dels ulls, la boca i el nas, d'herència cubista.

-Caracteristiques: Una dona asseguda amb el cap recolzat al braç dret.
Aquest llenç te el rostre de la model Marie- Thérèse

- Elements a destacar:  Es un llienç fosc i impresionista.
  Es va subastar per 56 milions d'euros.
  Reflexa una dona que sosté el seu cap amb el braç dret.
 EL color dels fons, fa destacar molt el llienç.

-Que em sugereix: A la terra, a els "aros de saturno"
Resultado de imagen de saturnoResultado de imagen de La tierra

Biblioteca Nacional De Paris


BIBLIOTECA NACIONAL DE PARÍS




Resultado de imagen de biblioteca nacional de paris


FITXA ARTÍSTICA

OBRA: Biblioteca Nacional de París.

AUTOR: Labrouste

DATA: 1989

DATA DE FINALITZACIÓ: 1995

MIDES: 80 

LOCALITZACIÓ: París França





EXPLICACIÓ: 

La força d'aquesta obra consisteix en el caràcter radical de la seva proposta. Perrault crea una gran plaça central delimitada en les seves cantonades per quatre altes torres en forma de diedres. En aquestes torres situa els diferents dipòsits de llibres, mentre que els espais destinats al públic, sales de lectura, auditoris, etc. s'ubiquen per sota i als costats de la gran plaça central. La proposta significa una inversió literal del criteri d'enterrar els llibres i sobreelevar les sales de lectura

Els seus projectes es caracteritzen per l'absència de decoració, la importància atorgada a l'entorn urbà i una inclinació per la utilització de superfícies metàl·liques, murs de formigó i de vidre
Els embolcalls de vidre de les torres estan proveïdes de filtres per als rajos solars, que produeixen un efecte de refracció de la llum mitjançant prismes cristal·lins


CARECTERISTIQUES 


L'obra de Dominique Perrault es caracterizada por cuatre grans torres angulars de 79 m cadascuna que corresponen simbólicament a cuatre llibres oberts. Cada torre porte un nom:
  • Torre dels temples
  • Torre de les lleis
  • Torre dels nombres
  • Torre de les cartes
EM SUGGEREIX 

Resultado de imagen de iglesia




La família de Carles IV


Títol: La família de Carles IV


Autor/s: Goya

Any/s: 1800

Tipus d'obra: Neoclassicisme

Pintura a l'oli: Oli sobre llenç

Dimensions: 280 cm × 336 cm

Ubicació: Museu del Prat, Madrid, Espanya

Tema: Retrat col·lectiu 

Característiques: 

Predominen els colors foscos, hi ha zones amb molta llum que cauen sobre la part esquerra del quadre. Les robes estan molt detallades i pintades amb colors pàl·lids, blancs i daurats, també va utilitzar tonalitats vermelles, blaves i negres. En ell apareixen ordenadament tots els membres de la família reial, la llum vol realçar les figures més importants.

Explicació: A la part central es destaca al Rei Carles IV al costat de Francisco de Paula i la Reina María Lluïsa, rodeja a María Isabel. Al costat dret observem al germà de Carles IV, a Don Antonio Pascual, a Donya Carlota Joaquina a Don Lluis de Borbó, al Príncep de Parma ambla seva esposa María Lluïsa i a Carles Lluis. A la part esquerra podem veure a Carles María Isidro, a el futur Rei Fernando VII acompanyat per una figura de una desconeguda que seria la seva futura esposa. També es representa a la germana del Rei, Doña María Josefa, entre Fernando VII i la que serà la seva esposa.
Goya es va voler incloure al seu quadre així que es va autoretrar com Velázquez a Les Menines.

Que em suggereix: Aquesta pintura em transmet tensió, serietat i falsedat, per les expressions facials i les seves posicions corporals.
Webgrafia
http://unpocodearteparaclase.blogspot.com/2015/05/comentario-la-familia-de-carlos-iv.html
https://es.wikipedia.org/wiki/La_familia_de_Carlos_IV