dimarts, 21 de juny del 2016

POLSERES CANDELA

A 1 ESO hem col.laborat en el projecte solidari de POLSERES CANDELA. Aquest projecte recull fons per al departament d'investigació contra el càncer infantil de Sant Joan de Déu.
Amb la venda de polseres hem pogut ingressar 276 €.

divendres, 10 de juny del 2016

ESO 1 Visita a Tarraco (Gaudeamus igitur iuvenes dum sumus) X-VI-MMXVI

La primera parada és a les restes de l'aqüeducte. És una obra impressionant.
Els grups, malgrat que des de ben d'hora fa calor, es prenen la feina molt seriosament.








Per al dia de l'avaluació del treball de síntesi cal que el dossier de la sortida en demostri el nostre aprofitament.

Estem a les muralles. Els monitors ens fan fixar que moltes pedres tenen marques molt visibles. Són per identificar el picapedrer que així cobrava la seva feina.
 


Tarragona és actualment una ciutat amb molts atractius, però fa dos mil anys era la capital d'una província de l'imperi romà.  

Homenatge als personatges del passat...







Estem atents i amb ganes de treballar, però triem l'ombra per seure.
El passeig de les muralles està molt ben ambientat perquè retrocedim en el temps. Estàtues d'emperadors, l'homenatge a la lloba que segons la llegenda té un paper més que important en la fundació de Roma...







No queda gaire més del fòrum de Tarraco.






Les restes del circ romà estan interrompudes per múltiples edificacions, però són inconfusibles. Al circ s'hi feien curses. També hem passejat per soterranis on tancaven els cavalls.


A l'amfiteatre, un altre dels serveis de Tarraco. Aquí els espectacles eren sovint cruels: lluites entre gladiadors, lluites amb feres...

Al mig de l'amfiteatre hi ha les restes d'una església. També hi van morir cristians per divertir els habitants de Tarraco.


A l'hora de dinar la millor opció van ser els jardins de l'amfiteatre. Ombra abundant, la brisa marina i una font.

 


Després de dinar encara havíem d'anar al museu. A la sala dels mosaics hi ha prou mostres de l'habilitat amb què van treballar els artesans romans en aquesta tècnica.