dilluns, 24 d’octubre de 2016

RAONAMENTS CONTRA LA DESIGUALTAT

Aquestes són algunes de les activitats que hem treballat a l'assemblea setmana de tutoria contra el sexisme.
Encara prevalen prejudicis sobre la igualtat entre homes i dones i des de les famílies i de l'escola hem de treballar per eliminar totes les formes de discriminació.

El vídeo de la Beyoncé ens ha ajudat a reconèixer que encara avui acceptem conductes diferents entre homes i dones.


Per què hem de conviure en aquesta situació? Perquè durant mil·lennis tot el paper que s'acceptava de les dones era dins de la llar sempre sota l'autoritat masculina. I perquè per sustentar la injustícia que mitja humanitat estigués condemnada a no tenir drets i a no poder lluitar per aconseguir-los tots els qui parlaven de les dones ho feien per convèncer-les que aquest estat de coses els era el més convenient.

Plató: Totes les activitats que fan els homes també són activitats per a les dones, però la dona s'hi mostra inferior respecte a l'home

Òscar Wilde: No hi ha cap dona que sigui un geni. Les dones són un sexe decoratiu.

Ralph W.Emerson: L'home és la voluntat; la dona, és el sentiment.

Actualment els rols d'home i dona són discutits i cal que en visibilitzem les contradiccions i en parlem obertament, El nostre objectiu és aconseguir la igualltat de drets i el respecte a la diferència.

En properes assemblees continuarem tractant parlants aquest tema. Homes i dones són éssers complexos però malauradament sovint només repetim tòpics que no ajuden a trobar solucions.

Hem triat aquest vídeo per mostrar tots els personatges que s'amaguen sota la paraula dona: nena, filla, neta, noia, treballadora, amant, núvia, esposa, mare...Cap comentari:

Publica un comentari